I det seneste år er ordet refurbished blevet mere og mere kendt som en form for genbrug af IT udstyr som computere og mobiltelefoner. Refurbished er godt for miljøet og gør at man kan få en “bedre” computer eller mobiltelefon for billigere penge.

Et nyt alternativ til refurbished produkter er kommet på markedet, Circular Computing.

 

Ulempen ved refurbished

Desværre er der og en ulempe ved traditionelle refurbished produkter, typisk bliver hverken batteriet eller skærmen skiftet i disse enheder, hvilket resulterer i at efter kort tid så kan man komme ud for at ens bærbar ikke holder strøm mere end 1 time, selvom den måske fra ny kunne holder 7-8 timer. Kabinettet på computeren eller mobiltelefonen er også tit mere eller mindre medtaget pga. slidtage hvilket man skal regne med når man køber refurbished produkter. Skærmen kan være blevet mere sløret, da den kan have været tændt i mange timer, dette slider også på en skærm.

Så når man køber refurbished, skal man bare glæde sig over et godt produkt til billige penge, og så tage den små fejl og mangler med i handlen. Leverandøren giver typisk 1-2 års garanti, men dette gælder ikke på sliddele så som batterier.

 

Fordele ved refurbished

Når man køber refurbished produkter, sparer man tit en masse penge, da produkterne typisk er i højere kvalitet der tidligere har været brugt til leasing i virksomheder, man sparer ikke kun på pengepungen, men også på klimaet, da computeren ikke skal produceret forfra, og derfor sparer vil for al det affald der bliver genereret ved produktion af IT produkter.

 

Circular Computing er ikke refurbished

En virksomhed ved navnet Circular Computing, har taget fat i problemet fra en anden vinkel. Virksomheden indkøber tidligere leasede IT produkter, skiller dem ad og igennem en længere produktion re-producerer disse produkter, så de står som nye IT produkter.

Bæredygtig Bærbar med Linux eller Windows

Forskellige sliddele bliver udskiftet så som:

  • Nyt solid state drev
  • Nyt LCD-panel
  • Nyt batteri
  • Uovertruffen finish
  • 3 års garanti er standard
  • Nordisk tastaturlayout
  • Sikkerhed i ensartet kvalitet
  • Besparelse på ca 40% af et tilsvarende nyt produkt

 

Derved leverer Circular Computing et produkt i en langt højere kvalitet end almindelig refurbished computer og stadigvæk til under det halve af hvad et helt nyt produkt ville have kostet.

 

Bæredygtig re-produktion

Circular Computing planter samtidigt 5 træer i samarbejde med forskellige foreninger, for at afhjælpe CO2-udslippet ved selve re-produktionen af deres produkter. Derved bliver deres produkt CO2-neutralt og et bæredygtigt produkt.

 

Reproducerede CO2 neutrale Laptops

“Fuldt certificerede CO2-neutrale og bæredygtigt re-producerede enterprise-grade Laptops

Vi re-producerer enterprise-grade Laptops fra førende producenter og giver dem et nyt liv til glæde for miljø og klima.

Den cirkulære økonomi sikrer, at råmaterialer og ressourcer genbruges og genanvendes miljørigtigt.”

– Circular Computing

Hent vores Circular brochure.

FRIcomputer Logo

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

VI ER IKKE NEDE PGA. CORONA KRISEN - VI SENDER VARER UD SOM VI PLEJER ALLE HVERDAGE.

 

Få spændende nyheder omkring Open source, Linux, søgemaskineoptimering og hjemmesidedesign og bæredygtighed indenfor IT universet.

Bare rolig, her kommer ingen spam, og du kan altid framelde dig igen.

Mange tak for din tilmeldning