Linux

Linux - et stabilt og sikkert styresystem

Et godt alternativ til Windows og MacOS - med fokus på frihed, privatliv og sikkerhed.

Nem vedligeholdelse

Vedligeholdelse af Linux styresystemet er let, da brugeren centralt kan opdatere al eksisterende software på computeren, på én gang.

Brugervenlighed

I modsætning til den generelle opfattelse af, at Linux kun er til nørder, er det nu blevet brugervenligt og har en god grafisk brugergrænseflade.

Tilpasning

Brugere har en enorm fleksibilitet i at tilpasse systemet efter deres krav. Der er mange valgmuligheder for baggrunde, skrivebordsikoner og paneler.

Hvad er Linux?

Linux hedder i virkeligheden GNU/ Linux, men bliver i daglig omtale bare refereret som Linux. Systemet blev udviklet tilbage i starten af 1990'erne. Så Linux er ikke noget nyt, men blev faktisk bygget nogenlunde samtidigt som det kendte Microsoft Windows og mange ved det faktisk ikke, at Apple’s styresystem MacOS er i meget tæt familie med Linux.

Linux blev bygget af den Finske programmør Linus Torvald, i sammenarbejde med Richard Stallman. Faktisk byggede Richard Stallman tilbage i 1980’erne det første GNU system, som senere blev bygget sammen med Linux for at blive GNU/ Linux styresystemet.

I dag er det et fuldt skrivebordsmiljø på samme niveau som Microsoft Windows og Apple MacOS, der byder på lige så mange muligheder som på en Windows eller Apple maskine.

Hos FRIcomputer, har vi mere end 20 års erfaring med Linux, hvilket har givet os så meget blod på tanden til at udbrede kendskabet til resten af Danmark.

Et væld af programmer og muligheder

Eftersom man skifter fra f.eks. MacOS eller Windows til Linux, kan man ikke benytte sig af programmer til disse to styresystemer. Til gengæld findes der mange tusinde frie og åbne alternativer til f.eks. Microsoft Office, Photoshop, billede- og videobehandlingsprogrammer. Med det centrale Linux softwarecenter, kan man hente uanede mængder af programmer, spil og softwareløsninger, til at dække ens behov for behov for arbejdsredskaber. De fleste programmer kan hentes direkte i Linux styresystemet med et indbygget pakkehåndteringssystem, nemt og lige til og ingen brug for at kunne kode eller lange kommando linjer. Hent mere end 87.000+ frie og gratis programmer.

Tekstbehandling

LibreOffice Writer giver dig et tekstbehandlingsprogram.

Netbank

Ingen problemer med benyttelse af netbank.

Fotoprogram

Indbygget program til fotobehandling.

Multimedieafspiller

Afspil både lydfiler og film på din Linux computer.

Billedredigering

Gimp giver dig mulighed for at redigerer og tilpasse dine billeder.

Regneark

LibreOffice indeholder et godt program til dine regneark.

Mail

Med mailprogrammet kan du sende og modtage mails.

Internet

Med Firefox kan du nemt surfe internettet.

Valg af Linux styresystem

Som udgangspunkt har vi 2 forskellige styresystemer, klar til at blive leveret præinstalleret på din nye computer fra FRIcomputer.

Linux Mint

En traditionel skrivebordversion, meget lignende Windows XP og Windows 7 i udseende.

Linux Mint er en Ubuntu-baseret udgave, der adskiller sig fra Ubuntu ved at have et mintgrønt udseende, forudinstallerede multimediepakker (f.eks. Java og Flash) og hjælpemidlerne: MintUpload, MintUpdate, MintAssistant, MintMenu, MintDesktop og MintConfig.

Ubuntu

Et meget moderne og intuitiv skrivebord til computeren, udseende minder mere om MacOS end Windows.

Ubuntu indeholder altid den nyeste version af GNOME og udgives kort efter en ny version udkommer. I modsætning til andre udbrydere fra Debian, som Xandros, Linspire og Libranet, holder Canonical og Ubuntu sig tæt op ad Debian’s filosofi og bruger for langt størstedelen fri software i stedet for at gøre proprietær software en del af deres forretningsmodel.

 1. Linux computer: Balder
  Linux computer: Balder
  1.999,00 kr
 2. Linux computer: Loke
  Linux computer: Loke
  1.999,00 kr
 3. Linux computer: Thor
  Linux computer: Thor
  2.999,00 kr
 4. T46 14" Linux bærbar
  X25: 12" Linux bærbar
  5.999,00 kr
 5. T46 14" Linux bærbar
  T45: 14" Linux bærbar
  5.999,00 kr
 6. T46 14" Linux bærbar
  T46: 14" Linux bærbar
  6.999,00 kr