Internetmobning, Flamewars, Trolling, kært barn har mange navne. Selv dronning Magrethe nævnte det med digital mobning og etikette i hendes nytårstale i år (2018-2019). Men lige meget hjælper det. Hvilket denne indlæg sikkert heller ikke bidrager til.

Vi går og bilder os ind at med Facebook, Instagram osv. problemet er blevet større… men er det det? Allerede i 1995 (ja sikkert langtid før nogen af jer var født), sendte en organisation en artikel ud omkring dette emne. Dengang var det selvfølgelig ikke Facebook og de andre Sociale medier, men den gang var det mailinglister, forummer og andet der var ramt at disse mobbere.

 

Artiklen fra Network Working Group

Artiklen beskriver ret godt etikette og hvordan man burde opfører sig på internettet, og hvad man gør hvis man er uenige med andre i f.eks. et debat indlæg.

Jeg skiftede bekendtskab med artiklen igennem Bryan Lunduke, jeg tit lytter til på Patreon. Og selv om artiklen er over 20 år i dag så gælder de beskrevne emner stadigvæk med etikette overfor hinanden på internettet.

Artiklen er kun 19 sider og kan hentes frit lidt her

 

Hvis ansvar er det?

Jeg vil slet ikke ind på hvem der burde tage ansvaret for at børn og unge, lære at begive sig rundt på internettet og opfører sig overfor andre. Mine meninger og holdninger er fuldstændig irrelevant for artiklens indhold. Men print den ud, giv den til Jeres børn, elever, venner og bekendte. I det mindste er det en god måde at træne sit engelske på.

FRIcomputer Logo

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

VI ER IKKE NEDE PGA. CORONA KRISEN - VI SENDER VARER UD SOM VI PLEJER ALLE HVERDAGE.

 

Få spændende nyheder omkring Open source, Linux, søgemaskineoptimering og hjemmesidedesign og bæredygtighed indenfor IT universet.

Bare rolig, her kommer ingen spam, og du kan altid framelde dig igen.

Mange tak for din tilmeldning