“Microsoft bruger drakonisk lov til at placere Windows, verdens mest anvendte operativsystem, fuldstændigt uden for brugernes kontrol. Hverken Windows-brugere eller uafhængige eksperter kan se systemets kildekode, foretage ændringer eller rettelser eller kopiere systemet. Dette sætter Microsoft i en dominerende stilling i forhold til sine kunder, som den drager fordel af at behandle dem som et produkt.

I modsætning hertil er gratis software som GNU / Linux-operativsystemet udviklet af professionelle og frivillige samfund, der arbejder gennemsigtigt og frit deler deres arbejde med hinanden og verden. Brugere har meningsfuld indflydelse på softwareudviklingsprocessen og komplet valg over hvilken kode de kører. Dette betyder, at softwaren normalt behandler dem med respekt. Selv hvis en gratis softwareudvikler tog en side fra Microsofts bog og begyndte at misbruge sine brugere, ville det ikke have nogen måde at holde dem indelåst – når dette sker kopierer uafhængige eksperter kildekoden, fjerner de fornærmende bit og hjælper folk med at skifte til den bruger-respekterende version.”

Oversat citat fra fsf.org

 

Hvorfor opgrader Windows 10 til Linux

  • Windows 10’s privatlivspolitik hævder privilegiet at sælge næsten enhver information, den ønsker om brugere, endda skabe et unikt annoncerings-id for hver bruger til at sødme aftalen.
  • Microsoft annoncerede, at det med Windows 10 vil begynde at tvinge lavere betalte brugere til at teste mindre sikre nye opdateringer, før de giver højere betalende brugere muligheden for, om de vil vedtage dem eller ej.
  • Det oplyses, at Microsoft giver NSA særlige sikkerheds tip-offs, som den kunne bruge til at revne ind i Windows-computere.

Dette er bare toppen af isbjerget. For at læse mere om Microsofts mishandling af brugere, se listen på gnu.org.

 

Opgrader fra Windows til Linux

https://upgradefromwindows.com

 

Installation af Linux på eksisterende computer

 

Bæredygtig bærbar med Linux

Hos FRIcomputer, går vi lige så meget op i kvalitet, miljøet som i sikkerhed og privatliv. Derfor tilbyder vi CO2-neutrale bærbar computere med præinstalleret Linux.

Vi tilbyder flere forskellige Linux installationer, som f.eks. Linux Mint, MX Linux, Ubuntu og mange flere.

FRIcomputer Logo

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

VI ER IKKE NEDE PGA. CORONA KRISEN - VI SENDER VARER UD SOM VI PLEJER ALLE HVERDAGE.

 

Få spændende nyheder omkring Open source, Linux, søgemaskineoptimering og hjemmesidedesign og bæredygtighed indenfor IT universet.

Bare rolig, her kommer ingen spam, og du kan altid framelde dig igen.

Mange tak for din tilmeldning