Værn om dit privatliv

Værn om privatlivet på internettet

Privatlivet på internettet er ikke lige med Facebook, Twitter og mange andre

Dagen hvor jeg besluttede mig for at droppe de social medier og værne om privatlivet.

Jeg sad og læste nyheder, som jeg plejer at gøre. Endnu en artikel poppede frem der indeholdte ordet “Facebook…”. Denne gang var det at Facebook havde givet rettigheder til 150 eksterne virksomheder, til at læse, redigere og ligefrem slette brugernes private beskeder. Det var måske den 10. negative artikel jeg havde læst omkring Facebook bare i december måned. Nu var det nok tænkte jeg. Jeg vidste godt at Facebook “sælger” brugernes oplysninger videre til andre virksomheder, men at give andre virksomheder lov til at dykke ned i ens private beskeder og ligefrem give den ret til at manipulere ens private beskeder – det var dråben der fik mit bæger til at flyde over.

Bare et lille udpluk:

 • Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt
 • Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR
 • Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket
 • Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på
 • Sikkerhedshul hos Facebook kan koste selskabet 10,5 milliarder kroner
 • Ny undersøgelse: Sådan sender Android-apps automatisk detaljerede brugerdata til Facebook
 • Ny Facebook-afsløring: Netflix og Spotify kunne se, skrive og slette Facebook-brugeres private beskeder

Disse overskrifter er kun fra december måned, og er tager fra Version2 og Computerworld

 

Brud på privatlivet ifølge grundloven

Det er faktisk i strid med vores grundlov at andre læser ens private beskeder, dette er skrevet for at værne om privatlivet for den danske statsborger. Faktisk brude man retsforfølge Facebook og alle de andre virksomheder, hvis man bare kunne bevise at de rent faktisk har draget nytte af deres mulighed for at kunne læse og skrive direkte fra ens private postkasse på Facebook.

§ 72
Boligen er ukrænkelig. Husundersøgelser, beslaglæggelse og undersøgelse af breve og andre papirer samt brud på post-, telegraf- og telefonhemmeligheden må, hvor ingen lov hjemler en særegen undtaglse, alene ske efter en retskendelse.

 

 

Slut med de social medier

Derfor kom Facebook og andre sociale medier med i mit nytårs fortsæt, jeg ville i løbet af 2019 lukke ned for alle mine sociale medier, dog med undtagelse for min LinkedIN konto, da jeg bruger den i arbejdsøjemed.

Samtidigt med så slipper jeg for latterlige opslag med vittigheder og ligegyldige informationer, hvilket givet (efter mine beregninger), ca. 1 time mere om dagen. Hvor tit går man ikke på Facebook eller en af de andre sociale medier og pludselig er der gået 30 min. med ingenting? Nu kan jeg koncentrerer mig mere om min hverdag med mit arbejde, vores dyr og vores privatliv.

Så er det folk siger, jamen du kan da bare have en Facebook konto og så bare bruger den til at komme i kontakt med dine venner og bekendte. Hvis jeg kun har en Facebook konto til “Messenger”, så kan jeg jo lige så godt lade være med at være der. Og pointen er jo også at jeg ikke bryder mig om at andre virksomheder får adgang til det jeg skriver om sammen med mine venner og bekendte.

 

Tilbage til Forummerne

Jeg har valgt at gå tilbage til de gode gamle “Forummer”, så som Fotostart, Linuxin osv, hvor ens brugerdata ikke bliver solgt delt med andre 3. parts virksomheder. Der er godt nok reklamer på siderne, men disse reklamer er mere relevante, da det er for virksomhederne der f.eks. sælger fotoudstyr (på et fotoforum).

Der findes stadigvæk masser af forummer på internettet, der bygger på andre principper end de sociale medier, der er foreninger og forummer til alle, det er bare at gå på internettet og søge efter dem. Og ved at melder sig ind i et forum, så vil man også opleve at der er en helt anden form for kommunikation blandt medlemmerne. På Facebook eller de andre medier, kan man nemt kommer i “klemme” eller få ubehagelige kommentarer for noget man har skrevet eller nævnt. Dette findes sjældent i de forskellige forummer.

En anden ting, er også at på Facebook “forsvinder” ting hele tiden, dagen efter man har set et eller andet, er det ikke til at finde igen. I et forum, bliver indlægget stående og det er nemt at finde igen, om det er nogen tips, tricks eller en guide til noget man går og roder med.

 

Men hvordan dropper man Facebook og de andre sociale medier?

Hvordan kommer man i kontakt med ens venner og bekendte? Jeg gjorde simpelthen det, at jeg skrev rundt til ALLE mine venner og bekendte på Facebook book, gav dem mit mobilnummer og min mailadresse, så ville de i kontakt med mig, så kunne det jo smide en SMS eller en mail. I samme øjemed, bedte jeg om deres mail og telefonnummer, så jeg var sikker på at jeg havde en opdateret liste med oplysningerne.

Jeg valgte at slette Twitter, Instagram samt Diaspro med det samme. Facebook har jeg valgt at den skal løbe januar måned ud, så ryger den også. Så har folk fået tid til at reagerer på mine beskeder og mine indlæg.

 

Hvad så med reklamer og annonceringer?

Jeg bruger ikke annoncering eller reklamering af min egen virksomhed på hverken Facebook, Google eller LinkedIN. Jeg benytter mig af ren organisk søgemaskineoptimering og så gammeldags opsøgende salg via mine netværk og telefonbogen.

Jeg har længe arbejdet med rådgivning af forskellige virksomheder, der vælger at sælge via Facebook og for nogen grupper af virksomheder er det også givende, men det er mest til private personer. Jeg har ikke set mange succes historier hvor det har givet plus på kontoen ved at sælge til virksomheder på f.eks. Facebook. Sælger man tøj til børn eller gadgets til børn og barnlige sjæle kan det godt betale sig. Men helt ærligt, hvor mange på Facebook har solgt et køleanlæg til en trawler til en kutter eller et nyt hus via Facebook? Jeg har personligt ALDRIG hørt om det.

 

Lad være med at tro på alt hvad reklamefolkene siger

Inden du siger ja tak til forskellige reklamevirksomheder der lover mersalg via enten Facebook, LinkedIN eller nogen af de andre sociale medier, så tænk dig godt om, er det der du finder din kundegruppe? Hvilken virksomhed driver du, hvad er det du sælger?

De fleste søgninger bliver stadigvæk gjort via Google, så læg hellere kræfterne i at få flere besøgende via din hjemmeside, hvor du selv er herre over dine informationer og dit indhold.

 

Lyst til at høre mere om online markedsføring?

Vær ikke bleg for at smide mig en mail eller ringe mig op: 6080 7622, jeg kommer gerne ud og holder et lille foredrag eller laver en virksomhedsanalyse, så I kan få mere synlighed på internettet og og derved øge salg via Jeres hjemmeside.

Kommentar (1)

 1. Jeg har også droppet facecrack fordi 1. Jeg brugte alt for meget tid derinde
  2. Så blev lortet jo også ved med at foreslå at jeg skulle friende nogle mennesker som jeg bare ikke må friende derinde.
  3. Privatlivs bekymringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Luk
Luk

Log ind

Luk

Kurv (0)

Cart is empty Ingen produkter i kurvValuta