Linux er faktisk et populært styresystem, selvom man ikke lige tænker over det i hverdagen. Linux er overalt, lige fra små enheder til kæmpe supercomputere drives af Linux.

Her er en liste over 30 store virksomheder og enheder, der benytter sig af Linux.

Google

Google – dem kender du nok, et amerikansk multinationalt selskab, hvis tjenester inkluderer søgning, cloud computing og online annonceringsteknologier kører på Linux.

 

Twitter

Twitter er en berømt online socialt netværk og mikro-blogging site, der er drevet af nix, en Linux distribution.

 

Facebook

Facebook, som du nok selv bruger, er en af ​​de mest berømte og mest anvendte sociale netværkstjenester, kører også på Linux platformen.

 

Amazon

Et amerikansk internationalt firma, der beskæftiger sig med International Online markedspladser, er på listen over Linux-drevne firmaer.

 

IBM

IBM (International Business Machine Corporation), det amerikanske firma, der helt sikkert ikke kræver introduktion, drives igen af ​​nix.

 

McDonalds

Verdens største kæde af hamburger-fast-fodrestaurant bruger også Linux (Ubuntu).

 

Ubåde

Ubåde i den amerikanske flåde styres af Linux platformen.

 

NASA

National Aeronautical and Space Administration, De Forenede Nationers Space-program bruger i vid udstrækning Linux i mange af deres programmer.

 

Mobileenheder

Linux driver mange mobiltelefoner og tablets. I kender nok allesammen Android styresystemet, der ligger på næsten alle andre mobiltelefoner og tablets end Apples enheder. Android er bygget på en Linux kerne.

 

Raspberry pi

Mini computeren designet til elektroniske projekter såvel som en skrivebords computer, som er meget billig i omkostninger og er fuldt funktionel. Denne lille mini computer kører også Linux.

 

New York Stock Exchange

New York Stock Exchange (NYSC), tilegnet købere og sælgere med henblik på at handle aktier i aktier i virksomheder, der er registreret til offentlig handel, er kun afhængig af Linux.

 

Kerneprojekter

Når det kommer til atomkraft projekter, er Linux den bedste mulighed. Et af sådanne operativsystemer er QNX, som for nylig erhverves af Blackberry Ltd.

 

Højhastighedstog

H’jhastighedstogene i Japan kører med en hastighed på 240-320 km / t. Al togsporing, vedligeholdelse, planlægning og styring er Linux-baseret.

 

Tianhe-2

Den hurtigste Supercomputer i verden, Kinas Tianhe-2, som er i stand til at udføre 33,86 petaflops-operationer pr. Sekund, kører Kylinos, et Linux-baseret operativsystem.

 

Internet-hosting

Mere end 70% af internetudbydere og tjenesteudbydere er Linux-baserede. Dog er denne statistik vanskelig at udregne, da den er baseret på den Linux-kompatible hardware, der sælges, og efterspørgslen efter tværplatformkompatibel hardware, derfor er ovenstående statistik en grov skøn.

 

Missiler og våben

Næste generations missiler og destruktive våben drives af et mere avanceret og intelligent system end dens forgængere. Hvad ellers ville have været dets alternativ til benyttelsen af Linux?

 

Posttjenester og banker

Den amerikanske posttjeneste, samt flere forskellige banksektor i de fleste lande bruger Linux.

 

Uddannelsessteder

Skoler og universiteter i Rusland, Tyskland, Filippinerne, Georgien, Schweiz, Italien, Indien, specielt Tamil Nadu bruger Linux selv til grundlæggende computeruddannelse.

 

Filmindustrien

For dem, der mener, at Linux ikke er beregnet til grafisk redigering, er vi nødt til at nævne, at Oscar-vindende Titanic og Avatar blev redigeret og grafik blev oprettet ved hjælp af Linux. Desuden er softwaren i morderne digitale videokameraerne også drevet af Linux.

 

Netværk

Cisco, netværks- og routingindretningen er helt Linux-baseret. Kommunikations- og integrationsløsninger i realtid, der leverer selskab, finder Linux bedst egnet til deres applikationsudvikling og levering.

 

Moderne biler

For nylig blev biler udviklet omkring Linux udstillet. At gøre biler mere intelligente, som kan arbejde i besværlige situationer, er nix det bedste valg.

 

Et udpluk af Linux netværket

Dette er bare et udpluk af de områder hvor vi finder Linux i dag.

 

Skal du også have Linux på din computer?

 

FRIcomputer Logo

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

VI ER IKKE NEDE PGA. CORONA KRISEN - VI SENDER VARER UD SOM VI PLEJER ALLE HVERDAGE.

 

Få spændende nyheder omkring Open source, Linux, søgemaskineoptimering og hjemmesidedesign og bæredygtighed indenfor IT universet.

Bare rolig, her kommer ingen spam, og du kan altid framelde dig igen.

Mange tak for din tilmeldning