Tag temperaturen på din hjemmeside på under 2 minutter
Tag temperaturen på din hjemmeside på under 2 minutter

Tag temperaturen på din hjemmeside på under 2 minutter

Test din hjemmesides sundhed med en hurtig test

Test med gtmetrixI har måske lige fået en helt ny hjemmeside fra et webudviklings bureau, hjemmesiden ser fin og flot ud, men hvad er hjemmesidens sundhed egentligt? Hjemmesiden vises fint på både computeren og mobiltelefonen…. men det ender ikke her!

For ikke at miste besøgende og kunder, skal ens hjemmeside være hurtig at hente ind på ens mobiltelefon. Det nytter ikke at ens hjemmeside tager ret meget mere end ca. 5 sekunder at hente ind. Jo flere sekunder der går over 5 sekunder mister man hele tiden kunder. Husk at over 90% af alle søgninger på internettet i dag, sker via en mobiltelefon eller tablet, folk er utålmodige, så hvis de skal vente for længe på at ens hjemmeside bliver hentet ind, går de bare tilbage og tager måske den næste i Googles søgeresultat.

 

Hvad er sundhed på ens hjemmeside?

Et sundhedstjek af ens hjemmeside, fortæller meget om virksomheden der har lavet Jeres hjemmeside, om de har leveret et godt håndværk eller ej. Hvis selve det tekniske ikke er i orden, så er der måske andre ting der heller ikke er i orden. Med et sundhedstjek i hånden, kan I gå til Jeres hjemmesideudvikler og bede dem om at leverer et ordentligt produkt.

Hver eneste dag, ser jeg mange forskellige hjemmesider, der er leveret og designet af dygtige designere, designere der IKKE tænker over det tekniske der ligger bagved deres hjemmesidedesign. Hastigheden på hjemmesiden bliver langsom, tung og fylder alt for meget.

Med en hurtig test med GTmetrix, kan du se om Jeres hjemmeside får dumpe karakter, er gennemsnitlig eller ligefrem god!

Gå til GTmetrix, indtast Jeres hjemmeside adresse og vent til testen afsluttes. Husk du kan teste både Jeres forside på Jeres hjemmeside, eller på undersiderne.

GTmetrix resultat

Resultatet taler for sig selv, man behøver ikke være professor eller have en Ph.d. i videnskab for at forstå resultatet. Jeg vil så sige, at det er ikke sikkert at I selv kan rette fejlene, men det skal Jeres leverandør af hjemmesiden.

PageSpeed Score, viser ens hastighed og hvilken punkter der kan optimeres.
YSlow Score er også en hastighedstest der kigger mere på de endnu mere krævende tekniske krav til ens hjemmeside.

A = GOD
B = OK
C = Arhhh…
D = Ikke godt
E = Slemt
F = Dumpe karakter!
G = Hjemmesiden burde ikke eksisterer!

… osv – jeg vil anbefale at man starter ved PageSpeed og måske går over til YSlow bagefter, da YSlow er mere krævende at blive optimeret.

Husk, jo flere indstillinger, funktioner, store billeder osv din hjemmesider indeholder, jo længere tid tager Jeres hjemmeside at hente ind.

 

Hvad skal optimeres for at få en god hjemmeside?

I testen på GTmetrix, får man serveret alle punkter der kan forbedres på ens hjemmeside. Denne liste er lige til at gå i gang med, og få rettet op på fejlene.

GTmetrix resultat

 

Brug for hjælp med hjemmesiden?

Kan Jeres nuværende leverandør ikke hjælpe med optimeringen, eller står I helt alene med problemet? Så skal I ikke tøve med at kontakte mig, så kan vi se om ikke der er mulighed for at udbedrer fejlene.

 

Dette gælder ikke søgemaskineoptimering med tekster og indhold

Det er ikke alene nok at have en hurtig hjemmeside, dette er IKKE den total løsning til en høj placering på Google. Dette er en test der viser om programmørerne og webdesignerne har gjort deres arbejde ordentligt. Når vi snakker placering på Google, må vi ikke glemme indholdet, teksterne, søgeordene, brugervenligheden og alle de andre ting der også spiller ind.


Skriv et svar

Luk menu

HOLD DIG OPDATERET!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med nyheder, spændende indlæg og nye produkter fra FRIcomputer.

×

Kurv